به بهانه اولین روز از هفته سلامت
۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۱
به بهانه اولین روز از هفته سلامت و نقش مردم، مسئولین، سمن ها در تحقق عدالت و تعالی نظام سلامت…
هیچ کودکی از معلولیت مصون نیست.
امروزه هزاران کودک در سراسر دنیا با معلولیت متولد میشوند، یا به معلولیت دچار میشوند. و این واقعیتی است که جامعه بشری بیش از هر زمان دیگری آن را احساس میکند. خواسته کودکان دارای معلولیت از جامعه خود، داشتن حق حیات و یک زندگی تا حد امکان مستقل است. این کودکان انتظار درک شدن از سوی جامعه و جذب شدن در فعالیتهای اجتماعی را دارند.
نیاز، نقص و تکامل از جمله عواملی است که میتواند انگیزهای در جهت رشد وشکوفایی انسان باشد. نیاز به معنای به دست آوردن راهی برای ساخت وسیلهای که کودک توانیاب را در انجام امور زندگی یاری نماید یا سرعت ببخشد.
در سالهای اخیر طراحی فضاهای قابل دسترس برای همگان دغدغه یمتخصصین بوده است. با وجود علاقهای که برخی نهادها به دسترسی و قابل زندگی بودن فضاها برای همگان نشان میدهند؛ تا کنون در کشور ما طرحی که نیازهای اکثریت افراد را برآورده نماید شکل نگرفته است. متاسفانه به مساله یدسترسی و در حین طراحی و انتخاب روش طراحی اندیشیده نمیشود.
به همین دلیل بهتر است روش برخورد مناسب با مساله یدسترسی که درسطح بینالمللی به عنوان طراحی همگانی شناخته میشود، تبیین گردد. همواره طراحان، برنامه ریزان محیط زیست شهری و تمام کسانی که به طور کلی طراحی یک شهر یا یک فضای شهری را برعهده داشتند از نگاه خود و یا از نگاه اکثریت به نیازمندیها مینگریستند. با یکپارچهسازی محیط زیست شهری میتوان دو مقوله تحرک (پویایی) و قابلیت دسترسی را برای تمام اقشار جامعه از جمله کودک و نوجوان دارای معلولیت بوجود آورد تا هر کسی قادر باشد به طور آزادانه در فضاهای شهری قدم گذارد، با توجه به پژوهشهای انجام گرفته در کشورهای پیشرفته دو مقوله تحرک و قابلیت دسترسی در فضاهای شهری باید زیربنا و اساس طراحی محیط زیست قرار گیرند.
✅ روابط عمومی انجمن توانیاب
📞۰۲۱۶۶۹۳۵۵۳۳
🌐 https://tavanyabngo.com/